Månadens medlem juni

Postad den 2 jun, 2015 i Aktuellt, Medlemmar berättar

Lite mer om mig

Jag heter Carolina och är i grunden humanist med examen från Kulturvetarlinjen i Stockholm. Fritid har jag nog inte direkt, eftersom jag jobbar, pluggar och har barn och hund. Men emellanåt drar jag iväg och leker med kajaken eller tränar litet jaktlydnad med hunden.

Min utbildning

Jag arbetar mest med verksamhetsutveckling och e-förvaltning, då har kopplingen till mina studier i t ex Austins talaktsteorier eller analyser av alkemins symboler i Astrid Lindgrens författarskap inte alltid känts helt solklar. Därför har jag valt att bygga på min kompetens med ett antal kurser i bland annat e-tjänstutveckling och systemvetenskap. Nu läser jag, parallellt med jobbet, en magisterutbildning i kvalitets- och ledarskapsutveckling på MIUN.

Var arbetar du idag?

Jag är konsult på Knowit, och gladast när jag får hjälpa till med uppdrag i gränslandet mellan verksamhet och IT. 

Vad har du gjort tidigare?

Jag har bland annat arbetat med att ta fram systemkrav och regelverk för e-arkiv på Skatteverket. På ES Solutions fördjupade jag mig i tekniska lösningar för långtidslagring, och jag har arbetat som utvecklare av e-förvaltning och senare utvecklingsstrateg på Strålsäkerhetsmyndigheten.

Hur kom du i kontakt med FAI?

Faktiskt innan det fanns. Som anställd på Mariebergs Arkivbyrå hjälpte jag till att arrangera konferens för föregångaren, Arkivrådet AAS. Inom FAI är jag främst intresserad av att hjälpa till att vidareutveckla professionsfrågorna och att generellt stötta medlemmarna med nätverkande.

Jag tycker att våra medlemmar normalt sett har en väldigt bra kompetens och skulle önska att fler förstod hur bra och viktiga de är. 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.