Månadens medlem mars

Postad den 18 feb, 2015 i Medlemmar berättar

Lite mer om mig

Jag heter Katarina, född och uppvuxen i Stockholm. I många år bodde jag i innerstan men numera bor jag i litet radhus utanför stan. Det ger mig möjligt att ägna mig åt några av mina fritidsintressen, som att påta ute i rabatterna och  att fixa med huset. Andra intressen är att vara ute i friska luften. Och så gillar jag att resa, t ex har jag bott i Paris i några år när jag var yngre.

Min utbildning

Jag har läst Dokumenthantering och informationsvetenskap för registrator vid Mittuniversitetet i Härnösand, i grunden är jag samhällsvetare. Jag har också studerat språk vid Alliance Francaise. Jag arbetade som registrator i ett tjugotal år innan jag började på min nuvarande arbetsplats.

Var arbetar du idag?

Idag jobbar jag med arkiv- och registreringsfrågor på Förvaltningsavdelningen i Regeringskansliet.

Vad innebär ditt arbete?

Jag har ett omväxlande arbete som det senaste året till större delen har fokuserat på införande av nytt it-stöd för diarieföring på myndigheten. Mycket av arbetstiden har gått åt till att sitta i projektmöten, delta i workshops med bland annat myndighetens registratorer och andra verksamhetsföreträdare som är direkt berörda av bytet. Samt ett stort antal andra frågor som dyker upp i samband med att man ska byta ut gammal teknik och börja med ett nytt arbetssätt. I mitt arbete ingår också att medverka i utbildningar, ge råd och stöd i stort och smått, att administrera myndighetens interna registratorsnätverk och en hel del annat. I en stor organisation består mycket av arbetet av att träffa andra som arbetar med liknande saker eller inom liknande arbetsområden, för att identifiera sådant som kan påverka eller påverkas. Mitt arbete innebär kort sagt mycket möten.

 Hur kom du i kontakt med FAI?

Jag var tidigare styrelseledamot i Arkivrådet. Där har jag försökt att medverka till att lyfta fram registratorernas mycket viktiga arbete.

 

Kommentarer inaktiverade.