Månadens medlem april

Postad den 7 apr, 2015 i Medlemmar berättar

Lite mer om mig

Jag heter Lars. Har hela mitt liv bott i Stockholm, men uppväxt i förorten. Bor idag i Kristineberg på Lidnersgatan – en gata uppkallad efter den store poeten Bengt Lidner. Förutom  mitt stora intresse för arkivfrågor, upptas min fritid åt allehanda föreningsaktiviteter och kulturella arrangemang. Sällan kan man dock finna mig på mitt landsställe i Kungsberga (Ekerö), desto oftare då som stadsflanör kring stadens kajer. Det är onekligen en ynnest att få bo i en sådan vacker stad och att kunna vandra i timmar längs Mälaren och Saltsjön, eller bara sätta sig vid någon klippa, titta ut över Mälaren och njuta av stadens skönhet!

Men främst ser jag mig nog som en kulturmänniska, Jag älskar egentligen allt som är vackert: Litteratur, konst, opera, balett, teater och film. Men jag är även mycket intresserad av politik och samhällsfrågor. Gillar också att resa, men får väl erkänna att jag föredrar stadsturism framför strandens svett och sand mellan tårna.

Min utbildning

I grunden är jag egentligen gymnasieekonom. Men på universitetsnivå har det blivit studier i en rad ämnen, såsom litteraturvetenskap, konstvetenskap, musikkunskap, teatervetenskap, historia, idéhistoria, filosofi, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomisk historia, sociologi, retorik, teologi, etnologi, journalistik, data- och systemvetenskap och arkivvetenskap.

Var arbetar du idag?

Idag har jag eget företag (Dokonria) och arbetar som arkivkonsult.

Vad innebär ditt arbete?

Mitt arbete är väldigt variationsrikt. Det roliga med att vara konsult är att man kommer in på så många olika typer av arbetsplatser och får hålla på med så mycket olika saker. Som konsult gör jag dock precis allt som kan ingå i yrket. I prakten från mindre förteckningsuppdrag till bokprojekt och arkivutredningar av olika slag. Ofta försöker jag också se till att man kan arbeta på olika platser olika dagar i veckan. På så sätt får man en stor variation i arbetsuppgifter och olika karaktär på uppdragen samt möjlighet att planera sin tid själv. Särskilt som egenföretagare inom detta område blir det verkligen kontrastfyllda dagar. Från att ena stunden bokstavligen rädda mögliga handlingar från förgängelse till att i den andra sitta i möten med ledande företrädare från näringslivet.

 Hur kom du i kontakt med FAI?

Egentligen genom mitt arbete i Svenska Arkivsamfundet. Jag har varit med på hela resan i sammanslagningsprocessen, från det att de första tankarna på en sammanslagning började lyftas för omkring 5 år sedan till idag.

 

Kommentarer inaktiverade.